Adatvédelmi tisztviselő kijelölése

2019. október 1. napjával a Pan-Inform Kft adatvédelmi tisztviselőt (DPO) jelölt ki dr. Nagybali Ágnes személyében.
A Pan-Inform Kft. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: dpo@paninform.hu

IRIS University Information Day – 2018. július 2.

A világ egyik vezető IT technológia cége, az InterSystems Corporation (USA) 2018. július 2-án „IRIS UNIVERSITY INFORMATION DAY” néven egyetemi oktatói és fejlesztői szemináriumot tartott Balatonfüreden.

Az 1978-ban alapított InterSystems Corporation a nagy adatbázisok kezelését, a gyors alkalmazásfejlesztést, és a többszintű komplex integrációt támogató technológiai megoldások fejlesztésével foglalkozik első sorban az egészségügy és az államigazgatás területén. Az InterSystems portfóliójában többek között az IRIS Data Platform, a Caché adatbáziskezelő rendszer, az Ensemble integrációs platform, a HealthShare egészségügyi informatikai platform és a TrakCare egészségügyi információs rendszer szerepel.

A céget Nikolay Krechetov, az InterSystems Corporation közép-kelet európai regionális menedzsere, valamint Hahn István és Tóth Attila mérnökök képviselték Balatonfüreden.

A szeminárium két területre fókuszált. Egyrészt az InterSystems bemutatta a portfóliójának legújabb termékeit, első sorban az IRIS-t (az Interoperable, Reliable, Intuitive, és Scalable angol szavakból felépülő mozaikszó). Másrészt az amerikai cég munkatársai ismertették az University Outreach Program elnevezésű edukációs együttműködési lehetőséget, melynek keretein belül a magyarországi egyetemek informatikai szakember képzését tudja támogatni az InterSystems.

A szemináriumot kötetlen beszélgetés és párbeszéd zárta, ahol az egyetemi képviselők feltehették kérdéseiket az előadóknak az InterSystems termékeinek, rendszereinek egyetemi szintű felhasználásával kapcsolatban.

IRIS

InterSystems Global summit 2017

USA2017_040

InterSystems Global Summit 2017

2017. szeptember 10-13. között került megrendezésre a kaliforniai Palm Desert-ben az amerikai technológiai partnerünk – InterSystems Corporation – idei partnerkapcsolati és tudományos konferenciája. Erre az eseményre meghívást kapott az InterSystems valamennyi technológiai és megoldásszállító partnere a világon. Magyarországot és a V4 régiót egyedül mi képviseltük a több mint 600 fős konferencián, így a jelenlétünkkel nem csak a termékeinket, hanem hazánkat is képviseltük a világ számos országából összesereglett IT szakember számára.

Tovább »

A Neumann Kollokvium 2013-as kongresszusán mutatkozott be a HISCOM

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya 2013-ban 26. alkalommal rendezte meg kongresszusát, a Neumann Kollokviumot. A hazai egészségügyi informatika több évtizedes hagyománnyal rendelkező seregszemléjén az egyetemeken, kutató intézetekben, egészségügyi intézményekben, az ipari partnereknél működő kutató- és fejlesztőműhelyek mutatkoztak be november 22-23-n Veszprémben. A rendezvény nyitó napján az “Ágazati szintű feladatok megoldása, tervezés segítés, optimalizálás” szekcióban Fésüs Péter, a Pan-Inform KFT tudományos munkatársa mutatta be a HISCOM-ot.

Fésüs PéterA rendezvény konferenciaterme

HISCOM szakmai napok – Balatonfüred (2013. június 18., 24.)

Szakmai napok keretében ismerkedhettek a HISCOM rendszerrel a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai. A rendezvényekre a rendszert kidolgozó Pan-Inform Kft. balatonfüredi székhelyén került sor.

A HISCOM-ot kifejlesztő Pan-Inform Kft. a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, a zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, és a balatonalmádi rendelőintézet összekapcsolását kezdte meg az idei évben. Júniusban a veszprémi kórház informatikusai közelebbről is megismerték, hogyan működik az adatkommunikációs rendszer. A négy észak-dunántúli egészségügyi intézmény – kiegészülve a korábbi hírekben szereplő gyulai Pándy Kálmán kórházzal és az aradi sürgősségi kórházzal – olyan közös informatikai közműhöz csatlakozik, ahol négy különböző informatikai fejlesztő cég termékei kapcsolódnak a HISCOM segítségével. A veszprémi kollégák mélyebben bepillanthattak a rendszer belső folyamataiba, gyakorlatban látták, hogyan zajlik az adatkommunikáció a különböző rendszerek között.

“Számunkra, mint a HISCOM kifejlesztőinek rendkívül fontos, hogy a csatlakozott egészségügyi intézmények informatikusai tisztában legyenek a saját rendszerük működése mellett az intézményközi rendszer működésével is, hiszen a felhasználók felé rajtuk keresztül, a meglévő kórházi rendszerbe beépülve jelennek meg a HISCOM szolgáltatásai” – értékelte a szakmai nap jelentőségét Molnár Attila, a HISCOM üzemeltetés-vezetője.

A Pan-Inform a júniusi szakmai napokra, mint egy rendezvénysorozat első állomásaira tekint, a jövőben hasonló rendezvények keretében szeretné megismertetni a rendszerbe bekapcsolódó intézmények szakembereit a HISCOM szolgáltatásaival, lehetőségeivel.

A Pan-Inform KFT munkatársai: Lakos Péter és Molnár AttilaA veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai

Projekt Fenntartási Jelentés elfogadása (2013.06.17.)

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében GOP-1.2.1-08-2009-0002 azonosítószámmal nyilvántartott projektünkhöz kapcsolódó 1. Projekt Fenntartási Jelentésünk 2013.06.17. napon elfogadásra került.

HISCOM Gyulán és Aradon (2013.06.14.)

HISCOM köti össze a gyulai Pándy Kálmán Kórházat és az Arad Megyei Sürgősségi Kórházat

Békéscsaba, 2013. június 13., csütörtök (MTI) – Közös fejlesztési programok fejeződtek be a gyulai és az aradi kórházban. A Gyógyítás határok nélkül című program hatszázmillió forintos költségének 90 százalékát adja az Európai Unió – hangzott el a projekt záró rendezvényen csütörtökön Gyulán, a Pándy Kálmán Kórházban.

Bővebben az MTI honlapján:
Közös fejlesztések a gyulai és az aradi kórházban
Békéscsaba, 2013. június 13., csütörtök (MTI) – Közös fejlesztési programok fejeződtek be a gyulai és az aradi kórházban. A Gyógyítás határok nélkül című program hatszázmillió forintos költségének 90 százalékát adja az Európai Unió – hangzott el a projekt záró rendezvényen csütörtökön Gyulán, a Pándy Kálmán Kórházban.
A beruházás célja, hogy a magyar-román határ két oldalán élő emberek gyorsabb sürgősségi kórházi ellátásban részesülhessenek.
Mivel Battonya és térsége mindössze hat-tíz kilométerre fekszik Aradtól, stroke vagy infarktus esetén a betegeknek nagyobbak az életesélyeik, ha Aradra szállítják őket – mondta el az MTI-nek a Pándy Kálmán Kórház igazgatója.
Kovács József hangsúlyozta, a betegjogok érvényesítéséről szóló EU-irányelvek arról rendelkeznek, hogy sürgősségi esetekben a nem biztosított betegeket beutaló nélkül is el kell látni. Az irányelveket a tagországoknak 2013. októberig kell életbe léptetniük. Erről Magyarországon a törvényhozás várhatóan júniusban dönt.
A kórház igazgatója elmondta, hogy a gyulai és az aradi kórház a magyar-román közös egészségügyi fejlesztéssel felkészült a határ mentén élők kölcsönös fogadására.
A beruházás részeként a magyar fejlesztésű Hiscom adatkommunikációs rendszer épült ki a Pándy Kálmán Kórház és az Arad Megyei Sürgősségi Kórház között. Ennek segítségével – a betegek hozzájárulásával – azonnal lekérdezhetők a róluk szóló adatok, a betegség előzményei vagy a korábbi leletek.
A kórházak a projekt részeként digitális röntgenkészülékeket vásároltak, informatikai eszközöket és radiológiai képarchiváló modulokat szereztek be – magyarázta Kovács József.
Az aradi kórház igazgatója, Teodora Olariu elmondta: a projektnek köszönhetően a gyulaihoz hasonló beruházás valósult meg Aradon, ott a záró rendezvényt június 18-án tartják meg.

További sajtómegjelenések:
http://www.gyulatelevizio.hu/hirek/6755-hatarok-nelkuel-gyogyitanak-video.html
http://www.weborvos.hu/regionalis_hirek/kozos_fejlesztesek_gyulai/204798/
http://www.boon.hu/kozos-fejlesztesek-a-gyulai-es-az-aradi-korhazban/2291950?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+boon%2Forszagos+%28Borsod+Online+Orszagos+H%C3%ADrek%29
http://hir.ma/belfold/kozos-fejlesztesek-a-gyulai-es-az-aradi-korhazban/101543#
http://hir6.hu/cikk/83533/gyogyitas_hatarok_nelkul

IHE-Europe Connectathon 2013 (2013.04.15-19.)

A tavalyi évhez hasonlóan a Pan-Inform Kft. idén is részt vett az IHE aktuális évi Connectathon rendezvényén, ami 2013-ban Isztambulban volt április 15-19. között.
A 2012-ben sikeresen megszerzett 7 minősítés mellé az idei évben további 5 profil elérését tűzte ki célul a cég vezetése, amit kollégáink teljesítettek is!

A CAT 2013 az IHE oldalán:
http://www.ihe-europe.net/connectathon/162/cat-2013

Az IHE-Europe Connecthathon 2013-as sajtóanyaga:
http://www.ihe-europe.net/node/49

Hahn István cikke az IHE-ről:
Tovább »

Hahn István, az InterSystems Corporation informatikai tanácsadójának írása az IME című szaklapban (2013.05.)

A cikk több szempontból világítja meg az egészségügyi informatika egyik legmélyebb kérdését, a rendszerek interoperabilitásának témáját, kísérlet tesz a nehézségek bemutatására, és ennek nyomán annak érzékeltetésére, hogy mi az az út, amit be kell járni ahhoz, hogy az IHE eredményeivel összemérhetőt alkossunk. A publikáció az egészségügy területén informatikai interoperabilitásért felelős beruházóknak, döntéshozóknak, tanácsadóknak, döntés-előkészítőknek szól.

Tovább »

Költözés (2013.03.)

A Pan-Inform Kft.  a Zsigmond u. 2. szám alól átköltözött a Fürdő u. 17/B. szám alatt található modern épületbe.

Az épület utcai homlokzataAz épület déli homlokzata

Hahn István, az InterSystems Corporation informatikai tanácsadójának írása az IME című szaklapban (2013.02.)

A cikk több szempontból világítja meg az egészségügyi informatika egyik legmélyebb kérdését, a rendszerek interoperabilitásának témáját. A cikk kísérlet a nehézségek bemutatására és ennek nyomán annak érzékeltetésére, hogy mi az az út, amit be kell járni ahhoz, hogy az Integrated Health Enterprise (IHE) eredményeivel összemérhetőt alkossunk.

Tovább »

Hahn István, az InterSystems Corporation informatikai tanácsadójának írása az IME című szaklapban (2012.10.)

A cikk bevezetést ad az egészségügyi informatika interoperabilitási törekvéseinek egyik eredményébe, az Integrating the Healthcare Enterprise® vagy másként az „IHE”-be. a szerző betekintést nyújt az IHE születésének történetébe, a kezdeményezés céljaiba, működési rendjébe, valamint segít az alapfogalmak megértésében.

http://www.imeonline.hu/article/1537/14.pdf

A BBC újságírója, Nick Thorpe készített helyszíni tudósítást a HISCOM-ról

Az IHE-minősítés megszerzéséről tartott balatonfüredi, nemzetközi sajtótájékoztató nyomán komoly újságírói érdeklődés mutatkozott a HISCOM iránt. A rendszert kifejlesztő Pan-Inform KFT Balaton-parti székhelyére látogatott többek között Molnár Géza, a francia AFP hírügynökség munkatársa, valamint a fotókon is látható Nick Thorpe, a BBC riportere. Utóbbinak Náray Gábor Zsolt, a Pan-Inform cégvezetője, és Fésüs Péter, a fejlesztői csapat tudományos munkatársa adott angol nyelvű interjút.

Nick Thorpe és Fésüs PéterNick Thorpe, Náray Gábor Zsolt és Fésüs Péter

Nemzetközi sajtótájékoztató a CAT2012 eredményeiről (2012.08.29.)

Sikerrel zárult a HISCOM első nemzetközi megmérettetése: a 2012. május 21-25. között Bernben tartott IHE minősítő rendezvényen kiváló eredményt értek el a balatonfüredi Pan-Inform Kft. munkatársai. Az elismerés azért is kiemelkedő, mert magyar kutatás fejlesztési termék ezidáig az IHE előszobájáig sem jutott el. A sikeres bizonyítási eljárás komoly nemzetközi visszhangot váltott ki, és utat nyit a HISCOM európai, amerikai és ázsiai értékesítésének.

Sajtóanyag leltöltése

A sajtótájékoztató résztvevőiA sajtótájékoztató résztvevői

http://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/a-piac-meghoditasara-keszul-a-hiscom-389322
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/ujabb_sikeres_magyar_innovacio.html
http://www.168ora.hu/tudas/megszunhetnek-a-papirleletek-101912.html
http://balaton.vehir.hu/balatonfured/2012-08-30/nemzetkozi_elismeres_ihebizonyitvanyt_szerzett_a_hiscom.html
http://balatonfured.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1368:nemzetk%C3%B6zi-min%C5%91s%C3%ADt%C3%A9s&Itemid=1
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=158537:nemzetkoezi-minsitest-szerzett-a-magyar-fejlesztes-adatkommunikacios-rendszer-a-hiscom&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113
http://www.hir24.hu/tudomany/2012/09/05/barhol-lekerhetok-a-betegek-adatai/
http://www.innoportal.hu/nemzetkozi-minosites-a-magyar-adatkom-rendszernek
http://magyarorszagon.hu/hirek/2012-09/tudomany/sikerrel-zarult-a-hiscom-elso-nemzetkozi-megmerettetese/
http://www.minuszos.hu/nemzetkozi-minositest-a-hiscomnak/
http://nol.hu/belfold/20120924-startra_var_az_adat-kozmuszolgaltatas
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=581672
http://nagykaroly.szatmar.ro/Hasznos_rendszer_Hiscom/hirek/40432

További sajtómegjelenéseink
Veszprém Televízió: http://veszpremtv.hu/hir/nemzetkozi_minositest_szereztek-n1544.html
Füred TV: http://www.furedtv.hu/?p=videok&anyagid=2665
http://veddamagyart.info/tudomany/29-tudomany/3994-nemzetkozi-minositest-szerzett-a-magyar-fejlesztesu-adatkommunikacios-rendszer-a-hiscom
http://weborvos.hu/hirek/ihe_bizonyitvanyt_szerzett_hiscom/195681/

IHE-Europe Connectathon 2012

Bern-ben rendezett IHE nemzetközi minősítésre felkészülve a HISCOM már 7 témakörben elvégzett, mindenre kiterjedő teszten sikeresen megfelelt.
Ezzel elősegítve a májusban megrendezésre kerülő, egy hetes gyakorlati tesztek sorozatából álló Connectathon rendezvényen az eredményes szereplést.

Bern - SvájcA rendezvény helyszíne

A rendezvény hivatalos kisfilmje:


Created by embed media player
Egy nap a Connectathon-on:


Created by embed media player

A Magyar Televízió egyes csatornájának nézői is megismerhették a HISCOM-ot (2012.02.20.)

A közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsorának, a Ma reggelnek a vendége volt Náray Gábor Zsolt cégvezető. Itt elsősorban a HISCOM lakosságra gyakorolt pozitív hatásai kerültek szóba.

A lejátszáshoz Windows Media Player Plugin szükséges!

Közvetlen link:

Magyar találmány – Kórházi adatcsere egy gombnyomásra

dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes látogatása (2012.02.16.)

A magyar közigazgatásért is felelős miniszterelnök-helyettes, Navracsics Tibor is tájékozódott a Pan-Inform Kft. által kifejlesztett adatkommunikációs rendszer, a HISCOM (Hospital Information Systems COMmunication) gyakorlati bemutatóján. Az „Intézményközi adatkommunikációs program a Pannon régió egészségügyi szolgáltatói részére” elnevezésű (GOP-1.2.1-08-2009-0002) projekt sikeres kutatás-fejlesztési szakaszának lezárása után a hasznosítás fázisba érkezett.

Sajtóközlemény letöltése

Dr. Navracsics Tibor és Náray Gábor ZsoltA sajtótájékoztató résztvevői

Sajtómegjelenések:

Heti Válasz: Európai tempóban
Magyar Hírlap: Kórházközi adatcsere gombnyomásra
Népszava: A hasznosítás fázisába érkezett a HISCOM
NFÜ: Úttörő újítás az egészségügyben és a közigazgatásban
NAPLÓ: Hatszázmilliós egészségügyi fejlesztés
vehir.hu: Összehangolt egészségügy
balatonfured.hu: Navracsics Tibor Füreden
balaton.vehir.hu: A hasznosítás fázisába érkezett a HISCOM
Önkormányzati sajtószolgálat: Navracsics Tibor Füreden
medicalonline.hu: Elektronikus hálót szőnek a kórházaknak
DrInfo: Navracsics
Galamus: Navracsics
Gépnarancs: Navracsics

Szakmai bemutató (2012.02.15.)

2012. február 15-én gyakorlati, élő szakmai bemutatót rendeztünk Balatonfüreden, a Rendszertudományi Innovációs Központban. Délelőtt Keszthelyi László senior K+F rendszertervező és Fésüs Péter K+F tudományos tanácsadó tartott oktatást a rendszerről, majd a gyakorlati működést élőben modellezték a Pan-Inform Kft. munkatársai. A program végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel a HISCOM működésével kapcsolatban.

A szakmai bemutató résztvevőiA szakmai bemutató helyszíne

Záró Projekt Előrehaladási Jelentés

Dokumentum letöltése

HISCOM Záró rendezvény (2011.11.23.)

Befejeződött az egészségügyi informatikát alapjaiban megreformáló intézményközi adatkommunikációs rendszer fejlesztése. A HISCOM projektet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében valósította meg a balatonfüredi székhelyű Pan-Inform Kft. A program kidolgozásához az Európai Unió 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában.

A zárórendezvény sajtóanyagának letöltése

További sajtómegjelenéseink:

ATV híradó: http://atv.hu/videotar/20111124_hirado_este_2011_11_23
Füred TV: http://furedtv.hu/?p=videok&anyagid=2281
HírTV, Gyógyhír: http://mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id=36411

  • Képek

Képek


eHealthWeek 2011 (2011.05.10-12.)

Politikai, informatikai vezetők, valamint kórházak döntéshozói érkeztek egész Európából Budapestre az eHealth Week (e-Egészségügy) 2011 konferencia alkalmából.
A konferencia kapcsolatot teremtett Európa fő egészségügyi befektetői, kormányzati döntéshozói, egészségügyi szolgáltatói, biztosítói, kutatási létesítményei, forgalmazói és a páciensek által létrehozott közösségek között. Egyúttal házigazdája volt az EU-tagállamok egészségügyi államtitkárai elektronikus egészségügyre irányuló kormányzati kezdeményezésének, amelynek célja az országok eHealth rendszereinek összehangolása Európában.
A prominens kiállítók között szerepelt a Pan-Inform Kft., a cég ügyvezetője Náray Gábor Zsolt a plenáris ülésen tartott előadást.

Az előadás prezentációja

IX. Országos Egészségügyi Infokommunikációs Konferencia (2011. május 10–11.)

Magyarország soros Európai Uniós elnökségének kapcsán eHealth Week 2011 elnevezéssel Budapesten tartottak rendezvényt, ahol külföldi szakértőkkel is megvitatták az ágazati informatika távlatait, illetve bemutatták Magyarország kevésbé ismert ez irányú eredményeit. A konferencián Náray Gábor Zsolt, a Pan-Inform Kft. ügyvezetője mutatta be a HISCOM-ot.

VII. előadásblokk: Intézményközi, orvosok közötti, és orvos-beteg közötti adatkommunikáció

Náray Gábor Zsolt előadásának letöltése

IME – Számítógépes kommunikáció az egészségügy szereplői között (2011. május)

Az egészségügyben évek óta igény van arra, hogy az egyes beteg ellátó intézményeket (kórházak, klinikák, országos intézetek, szakrendelők, diagnosztikai központok, háziorvosok, mentőszolgálat) informatikai úton is össze lehessen kapcsolni egymással.

A teljes cikk az IME honlapján olvasható:
http://www.imeonline.hu/article/1281/16.pdf

Projekt bemutató (2010.12.02.)

Félidejéhez érkezett a HISCOM elnevezésű projekt, amit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében valósít meg a Pan-Inform Kft. Az intézményközi adatkommunikációs program kidolgozásához az Európai Unió 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában.

A bemutatót a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban rendeztük.

Sajtóanyag letöltése
A bemutató prezentációja

IV. sz. Projekt Előrehaladási Jelentés

Dokumentum letöltése

III. sz. Projekt Előrehaladási Jelentés

Dokumentum letöltése

II. sz. Projekt Előrehaladási Jelentés

Dokumentum letöltése

I. sz. Projekt Előrehaladási Jelentés

Dokumentum letöltése