HISCOM szakmai napok – Balatonfüred (2013. június 18., 24.)

Esemény

Szakmai napok keretében ismerkedhettek a HISCOM rendszerrel a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai. A rendezvényekre a rendszert kidolgozó Pan-Inform Kft. balatonfüredi székhelyén került sor.

A HISCOM-ot kifejlesztő Pan-Inform Kft. a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, a zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, és a balatonalmádi rendelőintézet összekapcsolását kezdte meg az idei évben. Júniusban a veszprémi kórház informatikusai közelebbről is megismerték, hogyan működik az adatkommunikációs rendszer. A négy észak-dunántúli egészségügyi intézmény – kiegészülve a korábbi hírekben szereplő gyulai Pándy Kálmán kórházzal és az aradi sürgősségi kórházzal – olyan közös informatikai közműhöz csatlakozik, ahol négy különböző informatikai fejlesztő cég termékei kapcsolódnak a HISCOM segítségével. A veszprémi kollégák mélyebben bepillanthattak a rendszer belső folyamataiba, gyakorlatban látták, hogyan zajlik az adatkommunikáció a különböző rendszerek között.

“Számunkra, mint a HISCOM kifejlesztőinek rendkívül fontos, hogy a csatlakozott egészségügyi intézmények informatikusai tisztában legyenek a saját rendszerük működése mellett az intézményközi rendszer működésével is, hiszen a felhasználók felé rajtuk keresztül, a meglévő kórházi rendszerbe beépülve jelennek meg a HISCOM szolgáltatásai” – értékelte a szakmai nap jelentőségét Molnár Attila, a HISCOM üzemeltetés-vezetője.

A Pan-Inform a júniusi szakmai napokra, mint egy rendezvénysorozat első állomásaira tekint, a jövőben hasonló rendezvények keretében szeretné megismertetni a rendszerbe bekapcsolódó intézmények szakembereit a HISCOM szolgáltatásaival, lehetőségeivel.

A Pan-Inform KFT munkatársai: Lakos Péter és Molnár AttilaA veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai