Esemény

Adatvédelmi tisztviselő kijelölése

2019. október 10.

2019. október 1. napjával a Pan-Inform Kft adatvédelmi tisztviselőt (DPO) jelölt ki dr. Nagybali Ágnes személyében.
A Pan-Inform Kft. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: dpo@paninform.hu

IRIS University Information Day – 2018. július 2.

2018. július 25.

A világ egyik vezető IT technológia cége, az InterSystems Corporation (USA) 2018. július 2-án „IRIS UNIVERSITY INFORMATION DAY” néven egyetemi oktatói és fejlesztői szemináriumot tartott Balatonfüreden.

Az 1978-ban alapított InterSystems Corporation a nagy adatbázisok kezelését, a gyors alkalmazásfejlesztést, és a többszintű komplex integrációt támogató technológiai megoldások fejlesztésével foglalkozik első sorban az egészségügy és az államigazgatás területén. Az InterSystems portfóliójában többek között az IRIS Data Platform, a Caché adatbáziskezelő rendszer, az Ensemble integrációs platform, a HealthShare egészségügyi informatikai platform és a TrakCare egészségügyi információs rendszer szerepel.

A céget Nikolay Krechetov, az InterSystems Corporation közép-kelet európai regionális menedzsere, valamint Hahn István és Tóth Attila mérnökök képviselték Balatonfüreden.

A szeminárium két területre fókuszált. Egyrészt az InterSystems bemutatta a portfóliójának legújabb termékeit, első sorban az IRIS-t (az Interoperable, Reliable, Intuitive, és Scalable angol szavakból felépülő mozaikszó). Másrészt az amerikai cég munkatársai ismertették az University Outreach Program elnevezésű edukációs együttműködési lehetőséget, melynek keretein belül a magyarországi egyetemek informatikai szakember képzését tudja támogatni az InterSystems.

A szemináriumot kötetlen beszélgetés és párbeszéd zárta, ahol az egyetemi képviselők feltehették kérdéseiket az előadóknak az InterSystems termékeinek, rendszereinek egyetemi szintű felhasználásával kapcsolatban.

IRIS

InterSystems Global summit 2017

2017. október 2.

USA2017_040

InterSystems Global Summit 2017

2017. szeptember 10-13. között került megrendezésre a kaliforniai Palm Desert-ben az amerikai technológiai partnerünk – InterSystems Corporation – idei partnerkapcsolati és tudományos konferenciája. Erre az eseményre meghívást kapott az InterSystems valamennyi technológiai és megoldásszállító partnere a világon. Magyarországot és a V4 régiót egyedül mi képviseltük a több mint 600 fős konferencián, így a jelenlétünkkel nem csak a termékeinket, hanem hazánkat is képviseltük a világ számos országából összesereglett IT szakember számára.

Tovább »

A Neumann Kollokvium 2013-as kongresszusán mutatkozott be a HISCOM

2013. november 23.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya 2013-ban 26. alkalommal rendezte meg kongresszusát, a Neumann Kollokviumot. A hazai egészségügyi informatika több évtizedes hagyománnyal rendelkező seregszemléjén az egyetemeken, kutató intézetekben, egészségügyi intézményekben, az ipari partnereknél működő kutató- és fejlesztőműhelyek mutatkoztak be november 22-23-n Veszprémben. A rendezvény nyitó napján az “Ágazati szintű feladatok megoldása, tervezés segítés, optimalizálás” szekcióban Fésüs Péter, a Pan-Inform KFT tudományos munkatársa mutatta be a HISCOM-ot.

Fésüs PéterA rendezvény konferenciaterme

HISCOM szakmai napok – Balatonfüred (2013. június 18., 24.)

2013. június 20.

Szakmai napok keretében ismerkedhettek a HISCOM rendszerrel a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai. A rendezvényekre a rendszert kidolgozó Pan-Inform Kft. balatonfüredi székhelyén került sor.

A HISCOM-ot kifejlesztő Pan-Inform Kft. a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, a zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, és a balatonalmádi rendelőintézet összekapcsolását kezdte meg az idei évben. Júniusban a veszprémi kórház informatikusai közelebbről is megismerték, hogyan működik az adatkommunikációs rendszer. A négy észak-dunántúli egészségügyi intézmény – kiegészülve a korábbi hírekben szereplő gyulai Pándy Kálmán kórházzal és az aradi sürgősségi kórházzal – olyan közös informatikai közműhöz csatlakozik, ahol négy különböző informatikai fejlesztő cég termékei kapcsolódnak a HISCOM segítségével. A veszprémi kollégák mélyebben bepillanthattak a rendszer belső folyamataiba, gyakorlatban látták, hogyan zajlik az adatkommunikáció a különböző rendszerek között.

“Számunkra, mint a HISCOM kifejlesztőinek rendkívül fontos, hogy a csatlakozott egészségügyi intézmények informatikusai tisztában legyenek a saját rendszerük működése mellett az intézményközi rendszer működésével is, hiszen a felhasználók felé rajtuk keresztül, a meglévő kórházi rendszerbe beépülve jelennek meg a HISCOM szolgáltatásai” – értékelte a szakmai nap jelentőségét Molnár Attila, a HISCOM üzemeltetés-vezetője.

A Pan-Inform a júniusi szakmai napokra, mint egy rendezvénysorozat első állomásaira tekint, a jövőben hasonló rendezvények keretében szeretné megismertetni a rendszerbe bekapcsolódó intézmények szakembereit a HISCOM szolgáltatásaival, lehetőségeivel.

A Pan-Inform KFT munkatársai: Lakos Péter és Molnár AttilaA veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház informatikusai

Projekt Fenntartási Jelentés elfogadása (2013.06.17.)

2013. június 20.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében GOP-1.2.1-08-2009-0002 azonosítószámmal nyilvántartott projektünkhöz kapcsolódó 1. Projekt Fenntartási Jelentésünk 2013.06.17. napon elfogadásra került.

HISCOM Gyulán és Aradon (2013.06.14.)

2013. június 20.

HISCOM köti össze a gyulai Pándy Kálmán Kórházat és az Arad Megyei Sürgősségi Kórházat

Békéscsaba, 2013. június 13., csütörtök (MTI) – Közös fejlesztési programok fejeződtek be a gyulai és az aradi kórházban. A Gyógyítás határok nélkül című program hatszázmillió forintos költségének 90 százalékát adja az Európai Unió – hangzott el a projekt záró rendezvényen csütörtökön Gyulán, a Pándy Kálmán Kórházban.

Bővebben az MTI honlapján:
Közös fejlesztések a gyulai és az aradi kórházban
Békéscsaba, 2013. június 13., csütörtök (MTI) – Közös fejlesztési programok fejeződtek be a gyulai és az aradi kórházban. A Gyógyítás határok nélkül című program hatszázmillió forintos költségének 90 százalékát adja az Európai Unió – hangzott el a projekt záró rendezvényen csütörtökön Gyulán, a Pándy Kálmán Kórházban.
A beruházás célja, hogy a magyar-román határ két oldalán élő emberek gyorsabb sürgősségi kórházi ellátásban részesülhessenek.
Mivel Battonya és térsége mindössze hat-tíz kilométerre fekszik Aradtól, stroke vagy infarktus esetén a betegeknek nagyobbak az életesélyeik, ha Aradra szállítják őket – mondta el az MTI-nek a Pándy Kálmán Kórház igazgatója.
Kovács József hangsúlyozta, a betegjogok érvényesítéséről szóló EU-irányelvek arról rendelkeznek, hogy sürgősségi esetekben a nem biztosított betegeket beutaló nélkül is el kell látni. Az irányelveket a tagországoknak 2013. októberig kell életbe léptetniük. Erről Magyarországon a törvényhozás várhatóan júniusban dönt.
A kórház igazgatója elmondta, hogy a gyulai és az aradi kórház a magyar-román közös egészségügyi fejlesztéssel felkészült a határ mentén élők kölcsönös fogadására.
A beruházás részeként a magyar fejlesztésű Hiscom adatkommunikációs rendszer épült ki a Pándy Kálmán Kórház és az Arad Megyei Sürgősségi Kórház között. Ennek segítségével – a betegek hozzájárulásával – azonnal lekérdezhetők a róluk szóló adatok, a betegség előzményei vagy a korábbi leletek.
A kórházak a projekt részeként digitális röntgenkészülékeket vásároltak, informatikai eszközöket és radiológiai képarchiváló modulokat szereztek be – magyarázta Kovács József.
Az aradi kórház igazgatója, Teodora Olariu elmondta: a projektnek köszönhetően a gyulaihoz hasonló beruházás valósult meg Aradon, ott a záró rendezvényt június 18-án tartják meg.

További sajtómegjelenések:
http://www.gyulatelevizio.hu/hirek/6755-hatarok-nelkuel-gyogyitanak-video.html
http://www.weborvos.hu/regionalis_hirek/kozos_fejlesztesek_gyulai/204798/
http://www.boon.hu/kozos-fejlesztesek-a-gyulai-es-az-aradi-korhazban/2291950?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+boon%2Forszagos+%28Borsod+Online+Orszagos+H%C3%ADrek%29
http://hir.ma/belfold/kozos-fejlesztesek-a-gyulai-es-az-aradi-korhazban/101543#
http://hir6.hu/cikk/83533/gyogyitas_hatarok_nelkul

IHE-Europe Connectathon 2013 (2013.04.15-19.)

2013. június 5.

A tavalyi évhez hasonlóan a Pan-Inform Kft. idén is részt vett az IHE aktuális évi Connectathon rendezvényén, ami 2013-ban Isztambulban volt április 15-19. között.
A 2012-ben sikeresen megszerzett 7 minősítés mellé az idei évben további 5 profil elérését tűzte ki célul a cég vezetése, amit kollégáink teljesítettek is!

A CAT 2013 az IHE oldalán:
http://www.ihe-europe.net/connectathon/162/cat-2013

Az IHE-Europe Connecthathon 2013-as sajtóanyaga:
http://www.ihe-europe.net/node/49

Hahn István cikke az IHE-ről:
Tovább »

Hahn István, az InterSystems Corporation informatikai tanácsadójának írása az IME című szaklapban (2013.05.)

2013. június 1.

A cikk több szempontból világítja meg az egészségügyi informatika egyik legmélyebb kérdését, a rendszerek interoperabilitásának témáját, kísérlet tesz a nehézségek bemutatására, és ennek nyomán annak érzékeltetésére, hogy mi az az út, amit be kell járni ahhoz, hogy az IHE eredményeivel összemérhetőt alkossunk. A publikáció az egészségügy területén informatikai interoperabilitásért felelős beruházóknak, döntéshozóknak, tanácsadóknak, döntés-előkészítőknek szól.

Tovább »

Költözés (2013.03.)

2013. március 5.

A Pan-Inform Kft.  a Zsigmond u. 2. szám alól átköltözött a Fürdő u. 17/B. szám alatt található modern épületbe.

Az épület utcai homlokzataAz épület déli homlokzata